معرفی شرکت فولاد کاوه
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش ( کاوه ) در مهر ماه ۱۳۸۵ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در سال ۱۳۹۵ به موجب تصمیم مجمع عمومی فوقالعاده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسید.
در حال حاضر، کاوه جزء واحد فرعی شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس و واحد تجاری نهایی گروه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی میباشد. دفتر شرکت در تهران-شهرک غرب فاز ۴ تقاطع فلامک و زرافشان شمالی و محل اصلی کارخانه در بندرعباس- منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس قرار دارد.
فعالیت اصلی شرکت فولاد کاوه
طراحی، تجهیز و بهرهبرداری از کارخانجات تولیدی محصولات صنایع معدنی و متالوژی و سایر فعالیتهای مرتبط از قبیل عملیات ساختمانی و راه سازی، احداث تاسیسات و راهاندازی کارخانجات ذوب، ریختهگری و احیا و نورد فلزات و صنایع فرآوری معدنی، انجام کلیه فعالیتهای بازرگانی شامل خرید و فروش،صادرات و واردات ماشینآلات، تجهیزات و قطعات محصولات و مواد و مصالح مربوط به معادن و صنایع معدنی و فلزی که با موضوع شرکت مرتبط میباشد. بر اساس جواز اولیه ظرفیت تولید فاز اول فولادسازی معادل ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن انواع شمش فولاد ساده کربنی و کم آلیاژی (بیلت) و قابل توسعه تا ۲.۴۰۰.۰۰۰۰ تن و آهن اسفنجی تا ۱.۸۵۶.۰۰۰ تن میباشد. فاز یک پروژه فولادسازی در بهمن ۱۳۹۴ به بهرهبرداری رسید.
سهامداران کاوه
تغییر ظرفیت و افزایش سرمایه کاوه
همانطور که در مطلب فوق بیان شد، ظرفیت تولید شمش فولاد شرکت فولاد کاوه جنوب کیش تا سال ۱۳۹۸، ۱.۲۰۰.۰۰۰ تن بوده است اما شرکت طرح توسعهای جهت افزایش تولید شمش بیلت در نظر گرفته و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، فاز ۲ این طرح به منظور افزایش ظرفیت بیلت به اندازه ۲.۴۰۰.۰۰۰ تن تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۹ به بهرهبرداری خواهد رسید که در تحلیل حاضر مقدار تولید شرکت با فرض بهرهبرداری از ۵۰ و ۸۰ درصد این ظرفیت در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ پیش بینی شده است.
این شرکت به منظور تکمیل پروژه مذکور و انجام سایر طرحهای تکمیلی افزایش سرمایه از مبلغ ۷.۰۰۰ به ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال طی دو مرحله در سال ۱۳۹۷، از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران به ثبت رساند.
تولید و فروش شرکت فولاد کاوه
مقدار تولید کاوه
محصول اصلی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش شمش بیلت و آهن اسفنجی به ظرفیتهای اسمی ۱.۲ و ۱.۸۵ میلیون تن میباشد که در سال ۱۳۹۶ شرکت با استفاده از ۷۶ درصد ظرفیت اسمی توانست بالغ بر ۹۱۷ هزار تن شمش بیلت تولید کند. در سال ۱۳۹۷ نیز با ۱۰ درصد افزایش و با استفاده از ۸۵ درصد ظرفیت اسمی حدود هزار و در نهایت در سال ۱۳۹۸، ۱.۱۵۶ هزار تن شمش در این شرکت تولید شد. در این تحلیل پیشبینی شده که در سال ۱۳۹۹ به میزان ظرفیت اسمی کنونی شمش بیلت تولید گردد و برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بتواند به ترتیب از ۵۰ و ۸۰ درصد ظرفیت جدید استفاده نماید که در صورت تحقق این امر میزان تولید شمش در طی این دو سال به ترتیب ۱.۸ و ۲.۱ میلیون تن خواهد بود.
مقدار فروش کاوه
شرکت فولاد کاوه به واسطه قرار گرفتن در موقعیت ویژه اقتصادی خلیج فارس و با بهره گرفتن از شرایط مناسب ترانزیت کالا در این منطقه توانسته سهم خوبی در صادرات بیلت داشته باشد به طوری که در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با صادرات ۷۲۷ هزار و ۸۹۱ هزار تن آهن در شمش فولادی توانست ۲۲ و ۱۸ درصد از سهم صادرات شمش فولاد را به خود اختصاص دهد. با توجه به اینکه ۷۵ درصد فروش بیلت شرکت به صورت صادراتی بوده برای سالهای بعد نیز مقدار فروش با همین فرض برآورد گردیده است. لازم به ذکر است که مقدار فروش بیلت برابر با مقدار تولید در نظر گرفته شده اما در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به دلیل افزایش ظرفیت تولید شمش بیلت و به تبع آن کمبود آهن اسفنجی، آهن اسفنجی تماما در فرآیند تولید استفاده خواهد شد.
نرخ فروش کاوه
نرخ فروش شمش بیلت صادراتی بر مبنای شمش جهانی و نرخ دلار تعیین میگردد که در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نرخ شمش صادراتی که به صورت FOB (تحویل در کشتی) تعیین میگردد، به ترتیب برابر با ۳.۳ و ۴.۴ میلیون تومان به ازای هر تن بوده است. در ادامه برای برآورد محصولات نرخ صادراتی این شرکت، نرخ ۳۹۰، ۴۱۵ و ۴۲۵ دلاری برای شمش و نرخ ارز ۲۰، ۲۵ و ۲۷ هزار تومانی برای سال های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده و بدین ترتیب قیمتها طی این دو سال به ترتیب برابر با ۷.۸، ۱۰.۳ و ۱۱.۴ میلیون تومان به ازای هر تن لحاظ شده است که با توجه به نرخ های ۵ ماهه سال جاری دور از انتظار نمیباشد به طوری که در تولید و فروش ماه مرداد ماه، نرخ فروش شمش تا ۸.۳ میلیون تومان نیز گزارش شده است.
قیمت شمش داخلی نیز که با اختلاف ۱۰ درصدی فوب تعیین می گردد برابر با ۷، ۹.۳ و ۱۰.۳ میلیون تومان تعیین شده است. نرخ فروش آهن اسفنجی به طور متعارف و تاریخی ۴۶.۵ درصد شمش بوده و در نهایت قیمت این محصول برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در بخش صادراتی معادل ۴.۷ و ۵.۲ میلیون تومان به ازای هر تن و در بازار داخل ۴.۲ و ۴.۷ میلیون تومان برآورد گردیده است. هر چند به دلیل افزایش ظرفیت تولید شمش به و محدود بودن ظرفیت آهن اسفنجی، به احتمال زیاد آهن اسفنجی تماما مصرف شده و به فروش نمیرسد.
مبلغ فروش کاوه
با لحاظ مقدار و نرخ فروش محصولات انتظار میرود برای سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدودا ۹.۱، ۱۸.۱ و ۲۳.۵ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی برای فولاد کاوه می توان متصور بود که حدود ۷۵ درصد ارزش معاملات متعلق به بازارهای صادراتی خواهد بود.
بهای تمام شده شرکت فولاد کاوه
با توجه به ماهیت تولیدی گروه کارخانجات فولاد جنوب کاوه کیش بیش از ۵۵ درصد بهای تمام شده به صورت تاریخی در سالهای اخیر به مواد مصرفی بویژه گندله به عنوان مهمترین ماده اولیه اختصاص داشته است. نرخ هر تن گندله در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب برابر ۲۰۶ و ۲۱۰ هزار تومان بوده که عمدتا از کارخانه گل گهر سیرجان تامین میگردد. نرخ گندله ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان ( فخوز ) میباشد که در تحلیل حاضر با توجه اینکه به صورت تاریخی این نسبت ۲۶ درصد بوده است همین نسبت پایه تعیین نرخ گندله در نظر گرفته شده است.
حقوق و دستمزد نیز بر مبنای نرخ تورم رشد داده شده، هر چند چنانچه میزان تولیدات افزایش داشته باشد ممکن است تعداد نیروی انسانی نیز افزایش یابد. در قسمت سربار نیز مواد مصرفی که عمدتا شامل گرافیت هستند با در نظر گرفتن نرخ ۷۵۰۰ و ۸۰۰۰ دلار به ازای هر تن لحاظ شده و با توجه به مصرف بین ۳ تا ۵ کیلوگرمی گرافیت در تولید هر تن شمش مبلغ مصرف برآورد گردیده است. در نهایت بهای تمام شده برای سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به ترتیب برابر ۶.۵، ۱۳.۱ و ۱۷.۵ هزار میلیارد تومان برآورد گردیده است.
هزینههای عمومی و اداری شرکت فولاد کاوه
هزینههای عمومی و اداری شامل سرفصلهای هزینه استهلاک، هزینه حمل و نقل و هزینه حقوق و دستمزد و سایر بوده که عمدتا با تورم افزایش داده شدهاند. مبلغ هزینههای اداری برای سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۵۹، ۲۳۴ و ۳۳۰ میلیارد تومان برآورد گردیده است.
سایر درآمدها و هزینههای شرکت فولاد کاوه
سایر درآمدها و هزینههای عملیاتی شامل سود و زیان ناشی از تسعیر ارز، هزینه های جذب نشده تولید و سایر عمدتا بر مبنای روند تاریخی و فروش ضایعات بر اساس مبلغ فروش همان سال لحاظ شده است که برای سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برابر ۷، ۲۴ و ۳۹ میلیارد تومان میباشد.
بخش غیرعملیاتی نیز که متشکل از اقلام بهای تمام شده و فروش میلگرد، سود و زیان ناشی از تسعیر ارز، ذخیره بیمه و سود سپرده بانکی میباشد بر مبنای دادههای تاریخی و تورم همان سال برآورد گردیدهاند.
سود و زیان شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
با در نظر گرفتن درآمدها و هزینههای برآورد شده انتظار میرود که سود خالص شرکت فولاد کاوه جنوب کیش ( کاوه ) در سال جاری و دو سال آتی ۲، ۴.۷ و ۶ هزار میلیارد تومان باشد. مفروضات و صورت سود و زیان بدین صورت میباشد.
با توجه به مفروضات فوق و در نظر گرفتن ظرفیت تولید جدید برای شرکت فولاد جنوب کاوه کیش ( کاوه )، انتظار میرود فروش شرکت افزایش یافته و با توجه به سود خالص برآورد شده این شرکت از لحاظ بنیادی ارزنده می باشد.
تحلیلگر: خدیجه مهدیزاده
برای مطالعه دیگر تحلیلهای بنیادی، به لینک زیر مراجعه کنید: